Urnen en Grafmonumenten

 

Het is belangrijk dat u na het overlijden van uw naaste een urn of grafmonument vindt waar u helemaal achter kunt staan. Ik probeer het gevoel van u om te zetten in een beeld en dat kan voor iedereen verschillend zijn. Iedereen is ook verschillend en daarom werk ik niet met standaard urnen of grafmonumenten maar wil ik samen met de familie zoeken naar een passende vorm. Wat essentieel is is dat u straks een monument heeft waar u een goed gevoel bij heeft, hoe moeilijk dat ook is. Ik kies bewust voor brons. Het is wel een arbeidsintensief materiaal maar het oogt warm en is niet zo kwetsbaar. Een bronzen sculptuur wordt eigenlijk steeds mooier naarmate hij ouder wordt en gaat als het ware steeds meer leven. Als brons afgewerkt is kun je het m.b.v. verschillende zuren een kleur geven.

Urn:

De urnen die ik maak zijn van brons. Dit kan eventueel gecombineerd worden met natuursteen, hout, glas of metaal. Voor volwassenen hebben de door mij gevormde urnen vaak een bol als basis. Dit vanuit de gedachte dat de aarde het mysterie van het leven draagt. Wij zijn allemaal ontstaan op deze aarde en onze lichamelijke aanwezigheid eindigt weer in deze aarde. Ik kies er persoonlijk voor om urnen uit een stuk te maken waar geen asbus in geplaatst kan worden. Dit omdat ik niet wil dat generaties na ons as en sculptuur scheiden. Iedere urn wordt specifiek voor zijn gebruiker gemaakt. Met de bol als basis kun je veel doen. Op de bol kan een tekst in reliŽf weergegeven worden, een familiewapen of andere afbeelding. Op de bol kan een aparte sculptuur komen. Komt de urn binnen of buiten te staan? Thuis of in het crematorium? Zichtbaar of niet zichtbaar?

Grafmonument:

Ook bij grafmonumenten ga ik uit van brons en is er een combinatie mogelijk met natuursteen, glas of metaal. Ook kan ik brons vergulden mat bladgoud (wit en geel). Samen met u wil ik zoeken naar een vorm die het beste bij uw dierbare past.

De fotoís die hieronder staan afgebeeld kunt u aan klikken en vergroten.